Ventilatie

Leef in een gezonde en aangename woning.

Waarom ventileren?

De milieubewuste tendens om woningen zorgvuldig te isoleren en luchtdicht te maken om zo warmte en energie te besparen, doet tegelijk de behoefte ontstaan om diezelfde woningen voldoende te ventileren. Klinkt tegenstrijdig? Klopt, maar door de verbeterde bouwmaterialen, dubbelglas en de strikte isolatienormen wordt vandaag een kierdichte woning gebouwd. En dat maakt ventileren noodzakelijk. De warmte, maar ook de vervuilde lucht aanwezig in uw woning, worden stevig binnen gehouden. Terwijl voorheen net dankzij die kleine spleten en openingen in muren of daken een natuurlijk ventilatieproces ontstond dat verse lucht aanvoerde en vervuilde lucht afvoerde.

Voordelen van ventileren

Onvoldoende aanvoer van verse lucht kan leiden tot een ongezond binnenklimaat. Niet alleen schimmel of onaangename geuren zijn een gevolg van te weinig ventilatie. Evengoedt beïnvloed een vochtige en zuurstofarme woning uw gezondheid: hoofdpijn, misselijkheid, concentratieproblemen ... Op lange termijn kan onvoldoende frisse lucht, of langdurig wonen in een te hoge luchtvochtigheid astmatische of reumatische klachten doen ontstaan of doen toenemen.

Hoe helpen wij?

Ook de overheid heeft dit begrepen en zorgt ervoor dat de isolatie- en ventilatienormen en alle andere peilers voor een gezond binnenklimaat perfect op elkaar aansluiten. D-Trends helpt u eveneens met vernieuwde ventilatiesystemen dit noodzakelijke en natuurlijke proces te herstellen, met respect voor de door u reeds gedane isolatie-inspanningen. Dankzij het dubbelventilatiesysteem kan D-Trends u minimale energieverliezen garanderen. 90% van de warmte wordt gerecupereerd.

D-Trends levert ook doe-het-zelfkits voor zowel het centrale stofzuigsysteem als de verscheidene ventilatiesystemen.

Bestel nu uw toebehoren via onze webshop

Nieuwsbrief